11.7.05

 

Uuden sihteerin terveiset

### Julkaistu Siperianhuskylehdessä 2/2005 ###


Matkalla Kobmajoen kämpälle

Terve

Ennen vuosikokousta Lasse soitteli ja kyseli minua yhdistyksen sihteeriksi. Yhden yön unien jälkeen suostuin katselemaan hommaa jonkin aikaa. Tässä muutama sana koiraharrastussuuntauksestani.

Siperianhuskyharrastuksessa minua kiinnostaa erityisesti retkeily. Koirilla ajaessa voi katsella maisemia ja nauttia talvesta. Aiemmin retkeilin kantamalla kamoja repussa. Sitten vedätin ne yhdellä koiralla ahkiossa. Nyt koirat vetävät jo minutkin.

Lappi on hieno juttu. Maisemat ovat avaria. Olen seitsemän vuoden ajan onnistunut antamaan Kilpisjärven maastoille viikon verran vuodessa. Ajelemme suurtuntureiden tuntumassa päivät pitkät. Yöt vietämme pääasiassa teltassa kämppien läheisyydessä. Tänä vuonna rakentelimme
muiden retkeilijöiden hämmästeltäväksi igluja kahden kämpän takapihalle.

Muutamaan kisaa olen myös osallistunut. Nykyinen elämämeno korostaa nopeaa suoritusta ja pikaista voittoa. Minua innostavat kuitenkin pidemmät kisat - mieluummin 50 kuin viisi. Siinä ehtii katsella maisemia. Kisojen väliaikoina voi sitten ihmetellä, miten toiset treenaavat koiriaan, kun niin kovaa menevät.

Kun ajelin tämän vuoden Kilpisjärven reissulta autolla takaisin kotiin, ajattelin löytyisikö Hetta-Halti kisaan lähtijöitä. Lähtö Hetasta sovittuna päivänä. Matka Haltille ja takaisin. Ensimmäisenä Hettaa palannut laittaa saunan päälle ja hehkuttaa voittoa. Pitkän matkan kisoissa on pakollinen lepoaika. Sovitaan, että kaikki lepäävät reissun aikana vähintään 20 tuntia kämpillä. Asia voidaan todentaa vaikka GPS-merkinnöillä. Löytyisikö lähtijöitä leikkimieliseen kisaa?

Kimmo



Paistettua rautua iltapalaksi Lossujärven rantaan rakennetussa iglussa



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?